Fysik

taylorudvikling for lorentz-faktoren

18. oktober 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se vedhæftede fil. Jeg kan simpelthen ikke få differentiationen til at passe. det må være en lille fejl eller noget i den retning... Hjælp mig med at finde den :) 

Vedhæftet fil: Untitled (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har lige glemt en faktor c-2 i din differentiation:

[ (1 - v2/c2)-1/2 ]' = (-1/2)·(1 - v2/c2)-3/2·(-2v/c2) = (1 - v2/c2)-3/2·v/c2

Funktionen (1 - v2/c2)-1/2 er en lige funktion i v, så derfor bliver den afledede 0 for v = 0.

Det er nok lettere at rækkeudvikle i (v2/c2) :

(1 - v2/c2)-1/2 = 1 + (1/2)(v2/c2) + (3/8)(v2/c2)2 + (5/16)(v2/c2)3 + ...


Skriv et svar til: taylorudvikling for lorentz-faktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.