Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Resultatbudget

18. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Er der please nogen som kan fortælle mig detaljeret, hvad de enkelte budgetposter er/betyder i resultatbudgettet?

 

Jeg har brug for et svar ASAP..

 

Mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2011 af Sussi-pigen (Slettet)

Hej :)

 

Der kan være flere forskellige poster i et resultatbudget. Og der kan være flere måder at regne et resultatbudget.

Som oftest vil der, efter min overbevisning, altid være flg. punkter i et resultatbudget:

 

Omsætning

- Vareforbrug

Bruttofortjeneste

- Kontante kapacitetsomkostninger

Indtjeningsbidrag

- Afskrivninger

Resultat før renter

- Renteomkostninger

Resultatet.

 

Ofte handler det så om, at man tager regnskabet fra året før, ganger med en bestemt faktor - eller det man nu regner med (fx ændringer i salgspriser, afsætning mm) - hvorefter man får et resultatbudget.

Det hele kommer desuden lidt an på, hvilken slags virksomhed, der er tale om.

 

Hvis det er nogle bestemte poster, du tænker på, så sig lige til, så må vi se, om jeg kan hjælpe :)

 

 

 

 

 


Svar #2
19. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet)

Tak for svaret, men det var ikke helt hvad jeg fiskede efter faktisk :(

 

Spørgsmålet lyder således: "hvordan er i kommet frem til de enkelte budgetposter i resultatbudgettet".. Vi har nemlig delt dem oppe i delbuggetter, også skal vi kommentere budgetposterne, og ikke tallene - tallene skal jeg nok kommentere senere selv.. Jeg skal vide, hvad de forskellige budgetposter indebærer - og helst detaljeret tak..

 

 

Her er budgetposterne:

Omsætning
- Vareforbrug
= Bruttofortjeneste
- Øvrige variable omkostninger
= Dækningsbidrag
- Kontante Kapacitetsomkostninger
= indtjeningsbidrag
- Afskrivninger
= Resultat før renter
- Renteomkostninger
= Resultat

Mange tak på forhånd.. Jeg håber at i kan hjælpe mig..


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. oktober 2011 af Sussi-pigen (Slettet)

Okay :)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad det er, du skal nå frem til.

Er det:

Omsætning = afsætning * salgspris

Vareforbrug = afsætning * kostpris

?

 

Ellers håber jeg andre kan hjælpe dig :)


Svar #4
19. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet)

Jeg tror bare at de enkelte budgetposter (omsætning, kontante kap.omk etc) skal beskrives nærmere, hvad de er og hvad de indebærer.. F.eks. KO indebærer løn, el, husleje osv.. Jeg tror at det er det.. Spørgsmålet er sat op på en helt anden måde, så¨det er svært at forstå det..!

 


Skriv et svar til: Resultatbudget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.