Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Likviditetsbudget

18. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,,

 

Er der nogen som kan forklare mig hvad en likviditetsbudget er, og hvordan man kan forbedre en virksomheds likviditet?

Jeg har brug for for hjælp ASAP..

På forhånd mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2011 af Sussi-pigen (Slettet)

Et likviditetsbudget er et budget, hvor man finder ud af, hvor likvid virksomheden er. Det handler altså om, at man vil finde ud af, hvor mange "rede penge", virksomheden ville kunne betale med - her og nu!

Man laver et sådan budget, for at finde ud af, om virksomheden kan betale sine regner og/eller, for at finde ud af, om virksomheden kan udføre de planer, den ønsker.

De likvide midler er hovedsageligt kassekreditten, banken og de faktisk kontanter, virksomheden har.

Selve budgettet fortæller også, hvilke indbetalinger og udbetalinger, som virksomheden står over for i den kommende periode. (Typisk 1 år)

Hvis man tager alle udbetalingerne og trækker dem fra indbetalingerne, så får man et tal, der kaldes likviditetsforskydning for perioden. Hvis man herudover lægger de likvide midler man har (fra balancen) oveni, så har man de likvide midler ved periodens afslutning, altså likvide midler ultimo.

 

Jeg håber dette kunne hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Hej

Et par forslag til likviditetsforbedringer (eksempler):
1) Opnå yderligere forhøjelse af maksimum på kassekreditten
2) Opnå en større omsætningshastighed på varelageret
3) Yde en kortere kredittid til kunderne
4) Opnå en længere skyldtid hos leverandørerne.
5) Opnå en større indtjening
6) Udskyde planlagte investeringer i inventar
7) Optage yderligere langfristet lån

/Slackie


Svar #3
19. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet)

Tak skal i have.. Det hjalp meget :)

 

Men jeg har et spørgsmål til resultatbudgettet også, som jeg håber at i kan svare på..

Spørgsmålet lyder således: "hvordan er i kommet frem til de enkelte budgetposter i resultatbudgettet".. Vi har nemlig delt dem oppe i delbuggetter, også skal vi kommentere budgetposterne, og ikke tallene - tallene skal jeg nok kommentere senere selv.. Jeg skal vide, hvad de forskellige budgetposter indebærer - og detaljeret helst tak..

 

Her er budgetposterne:

Omsætning
- Vareforbrug
= Bruttofortjeneste
- Øvrige variable omkostninger
= Dækningsbidrag
- Kontante Kapacitetsomkostninger
= indtjeningsbidrag
- Afskrivninger
= Resultat før renter
- Renteomkostninger
= Resultat

Mange tak på forhånd..


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Eh Gigos86

Jeg er ikke helt med på, hvad du mener ... mener du, at du skal definere f.eks. hvad omsætning er ?

/Slackie


Svar #5
19. oktober 2011 af Gigos86 (Slettet)

Ja, det er sådan jeg forstår det.. Det er lidt af et mærkeligt spørgsmål, så det var svært at forstå.. Men jeg tror at det er hvad de enkelte budgetposter indebærer..


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Godt nok :)


Skriv et svar til: Likviditetsbudget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.