Matematik

Vektor

18. oktober 2011 af guzbak - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og løst en opgave, men forstår ikke rigtigt, om jeg har begået en regnefejl:

Vektor a= (1,2) og b=(4,3)

Jeg skal bestemme koordinatsttet til vektor  c = 3a  - 2b

Er der nogen som gider at regne på det og fortælle mig hvad de får?

jeg får selv (5,0), men facit skal give (-5,0) ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2011 af PeterValberg

c = 3a - 2b = 3(1,2) - 2(4,3) = (3,6) - (8,6) = (3-8, 6-6) = (-5,0)

vektorerne er skrevet med fede bogstaver og senere med koordinater (x,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2011 af PeterValberg

mere korrekt vill det se således ud:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. oktober 2011 af guzbak

Men det passer da ikke med formlen? Den hedder b1-a1 / b2-a2 ?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hvorfor bringer du nu den formel frem?


Svar #5
18. oktober 2011 af guzbak

Det er den man bruger. Men jeg har fundet ud af det :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.