Matematik

Hjælp til problemregning..

19. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg kan ikke forstå opgave 6 & 7 på første side altså den 6. og 7. prik.. :)

Til opg nr 7 har jeg et forslag..

Skal jeg gøre sådan :

1581 / 2627 * 100% = 60.1827179

altså 60,18% er den steget ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi kan ikke hjælpe dig, når du ikke formulerer opgaverne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det drejer sig om det samme opgavesæt, som du regnede i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1086814

skal du beregne ændringen fra de 1581 kr i 1. uddannelsesår til de 2627 kr i 4. år, og beregne ændringen i forhold til den oprindelige ugeløn.


Svar #3
19. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Ja undskyld glemte linket, men det er den :D


Svar #4
19. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

#2 Undskyld forstår ikke er det til den 6. opgave eller 7.?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg kunne kun tælle 6 punkter i den 1. opgave. Men du kan vel af formuleringen i #2 se, at det drejer sig om det sidste punkt?


Svar #6
20. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Okay, men hvad har jeg gjort forkert i den?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs svaret i #2:

Du skal beregne ændringen fra de 1581 kr i 1. uddannelsesår til de 2627 kr i 4. år, og beregne ændringen i forhold til den oprindelige ugeløn.


Svar #8
20. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Ja men har jeg ikke gjort det i #1 ?

(jeg skulle have hjælp til opgave 5. altså beregn ugelønnen for en skoleuge i andet uddannelsesår.

Og opgave 6. Hvor mange procent er ugelønnen i praktikperioderne steget fra det 1. til 4 uddannelsesår ?. )


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Opg 6. Ja, nå der spørges om, hvor meget ugelønnen er steget, skal man jo først beregne stigningen, dvs. ændringen i ugelønnen.

Opg 5. Det spm. fik du jo hjælp til i #2 i den anden tråd. Du kender lønnen i skoleugerne i 1. år, og det oplyses, hvor meget den stiger fra 1. til 2. år. Beregn stigningen, og beregn så hele lønnen i skoleuger i 2. år.


Svar #10
20. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

opgave 6.... Nåår jo! Altså 1581 - 2627  = 1 046

1046 / 2627 * 100% = 39.8172821

altså den er steget 39,82 %

Nåår okay.. Havde misforstået.. Mente opgave 4..

Altså i opg. 4 skal man så gøre sådan?

1581 * 15,7 / 100 = 248,21700

Altså den er steget med 248,22 kr.

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Opg. 6. Genlæs (endnu engang) svaret i #2 (eller #7). Hvad er den oprindelige ugeløn? Det er ugelønnen i det 1. år.

Opg 4. Det spm fik du jo også hjælp til i #2 i den anden tråd. Læser du overhovedet den hjælp, du får?


Svar #12
20. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

#11

Opg. 6. Undskyld men forstår det ikke. Kan du skrive det med tal?

Opg. 4. Undskyld igen men blev bare forvirret, da jeg åbenbart fik hjælp til 2 opgaver i den anden tråd.

Så det er opgave 5. #9 så når jeg har fundet ud af stigningen, så skal jeg lægge det sammen med lønnen i det 1 år?


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Opg 6. Ændringen er 1046kr. Oprindelig ugeløn er 1581kr. Beregn nu, hvor stor en del ændringen er af den oprindelige ugeløn, og udtryk det i %.

Opg 5. Ja, ved at lægge stigningen til 1. års løn, finder man lønnen i 2. år.


Svar #14
21. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

#13

Opg 6. 1046 / 1581 * 100 =  66.16 %

Opg 5. 23*1243/100 kr =285.89 kr.

1243 kr + 285,89 kr = 1528,89 kr


Brugbart svar (1)

Svar #15
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det ser ud til at være korrekt fremgangsmåde.


Svar #16
21. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

#15

Mange tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp til problemregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.