Matematik

Beregn afstanden mellem to punkter

19. oktober 2011 af John1234567 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har fået denne opgave: Beregn afstanden mellem følgende punkter:

A=(-2,-3) og B=(4,7)

Hvordan beregner jeg det?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af PeterValberg

AFSTANDSFORMLEN:

|AB| = √((x2-x1)2 + (y2-y1)2)

hvor (x1,y1) og (x2,y2) er de kendte punkter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt punkt-afstandsformlen

d(A(a1,a2) , B(b1,b2)) = √((a1-b1)2 + (a2-b2)2)

Eller se på den retvinklede trekant ABC , hvor C er punktet med koordinaterne (4,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2011 af Hejsan111 (Slettet)

|AB| = √((x2 - x1)2+(y2-y1)2)

 


Skriv et svar til: Beregn afstanden mellem to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.