Matematik

Hjælp til aflevering

20. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

opg1)

En trekant har sidelænderne a=12, b=18 og c=27.  Trekant PQR er ensvinklet med trekant ABC, og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de to resterende sider. (HUSK: lav en skitse og skriv de rigtige formler op)
 

Opg 2)

En eftermiddag kaster et 12 meter højt hus en skygge på 20 m. Hvor land en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid? (Husk : lav en skitse med trekanter og navngiv trekanterne med sider og kanter og skriv formlerne op)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af mathon

opg1)

de to resterende sider i trekant PQR

                                                                    (3/2)·18

                                                                    (3/2)·27

 

opg2)

                               20/S = tan(V) = 12/20

                               S/20 = 20/12

 


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.