Matematik

h udtrykt ved b

22. oktober 2011 af fmfm (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle!

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med en matematik opgave :-)
jeg har lagt opgaven ind som et dokument for at gøre det lidt lettere :-)

jeg har først bestemt h udtryk ved b således:
(h*b*5b)/2 = 40   -->   h=80/(5b2)

 

glasoverfladen bestemt ved b:

2((h*b)/2) + 5b2 + h*5b + (5b*√(h2+b2))   =>   (80/5b2)*b + 5b2 + (80/5b2)*5b + (5b*√(80/5b2)2+b2)

=> 6b(80/5b2) + 5b2 + (5b*√(80/5b2)2+b2)

 

Er det så svaret? eller kan jeg reducere mere? 
Tak på forhånd! :-)

 

 
Vedhæftet fil: OPG15.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det skal jo lige reduceres lidt.

Arealet af glasoverfladen er

A = 2·(1/2)·hb + 5b·√(h2 + b2)

og rumfanget er

V = (1/2)·hb·5b = 40, så h = 16/b2 , så

A = hb + 5b·√(h2 + b2)

   = 16/b + 5b·√(b2 + 256/b4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

men skal man ikke også have h*5b med? 
Så det måske ser sådan ud:   hb + h*5b + 5b·√(h2 + b2)

 

Svar #3
22. oktober 2011 af fmfm (Slettet)

#2 - ja, det ville jeg også mene? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor kommer de h·5b fra ? Der er tre glasflader i drivhuset, som det er beskrevet i opgaven: de to trekanter i enderne, og den store rektangulære flade. Der er jo ikke nogen glasflade op ad muren.


Svar #5
22. oktober 2011 af fmfm (Slettet)

#4

Nåå! selvfølgelig, havde jeg lige overset. Så giver det mening!
Igen - Tak for hjælpen :-D


Skriv et svar til: h udtrykt ved b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.