Matematik

Hjælp;)

23. oktober 2011 af AZ12 (Slettet)

Hej alle. Jeg er igang med en aflevering og jeg har et problem med en opgave.

Region Nordjylland dækker et areal på 8000 kvadratkilometer. Danmarks samlede areal er ca. 43000 lvadratkilometer

Sammenlign inbyggeretallet pr. kvadratkilometer i Region Nordjylland med inbyggeretallet pr. kvadratkilometer i hele Danmark.

 

Region Nordjylland= 0,6 indbygere

Inbyggere i hele Danmark= 5,4

Nogle der vil hjælpe med opgaven?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af Walras

Hvis du vil være fyldestgørende, kunne du skrive:

Region Nordjylland udgør 8000/43.000*100=18,6 % af Danmarks samlede areal, men kun 0,6/5,4*100=11,1 % af befolkningen er bosiddende i området. 

Det er i overenstemmelse med, at befolkningstætheden i Nordjylland er lille relativt til resten af Danmark. I Region Nordjylland er befolkningstætheden 600.000/8000=75 indbyggere pr. kvadratkilometer, mens den i Danmark som helhed er 5.400.000/43.000=125,6 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Der bedes dog kun om sidste afsnit. Første afsnit er mere praktisk fornuftigt at angive.


Svar #2
23. oktober 2011 af AZ12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!;)


Skriv et svar til: Hjælp;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.