Matematik

Cos relationerne.

23. oktober 2011 af 3MM4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Vi har brug for jeres hjælp. Jeg har fået en opgave hvor dette er givet: 

8^2 = 5^2+c^2-2*5*c*cos(35) 

Jeg skal 'omskrive/omrokere' disse tal så ligningen til sidst kommer til at se således ud: 

0 = c^2 -16cos(35)*c+39 

dvs. 

0 = c^2 - 13,106c+39 

 

.. Jeg kan desværre ikke selv løse den, kan I hjælpe mig? :-) 

På forhånd tak! 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af peter lind

Det er meget naturligt at du ikke kan. Det kan nemlig ikke lade sig gøre. Har du ikke lavet en fejl?


Svar #2
23. oktober 2011 af 3MM4 (Slettet)

Nej - undskyld. 

Cosinus relation skal se således ud: 

8^2 = 5^2+c^2-2*8*c*cos(35)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af mathon

hvis du skal have to positive løsninger
i tilfældet, hvor en spids vinkel, dens hosliggende og dens modstående side
kendes
       skal det være

                                           52 = c2 + 82 - 2·8·c·cos(35º)

                                           c2  - (16·cos(35º))c + (64-25) = 0

                                           c2  - (16·cos(35º))c + 39 = 0

                                         
 


Skriv et svar til: Cos relationerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.