Matematik

Procentregning

23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Another problem I can't fix

 

1700 kaniner på ”Love Island”

Vokser med 13 % om året.

• Hvor mange kaniner er der om 10 år?

1700 * 1,1310 = 5770,76 kaniner efter 10 år.

Hvor mange procent vokser antallet af kaniner på 10 år?

Nogle, som har et forslag?

 

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om eksponentiel udvikling, y = b·ax , hvor x er antallet af år, der er gået, og y er antallet af kaniner.


Svar #2
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jeg er pænt forvirret nu, da vi har om procent- og rentesregning, og slet ikke har været inde op eksponetiel udvikling

 

Men men

y = 5770,76 kaniner

b = ligesom begyndelsesværdien - så det må være 1700 kaniner

x = er 10 år

Men jeg forstår ikke, hvordan jeg finder en procent ud af det ;S


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2011 af mathon

                 1+r10 =1,1310 = 3,395

                  r10 = 2,395 = 239,5%

 


Svar #4
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Må jeg spørge hvorfor 10 er nede i gulvet på r10?

Og hvordan kan r10 = 2,395??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I r10 er 10 et indeks, der markerer, at det er rentesatsen for den 10-årige periode.

Betragt kaninopgaven som en rentesregning med en rentesats på 13% per år.

Man starter med K0 = 1700 og skal beregne K10 med r = 13% .


Svar #6
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hmm.. Jeg er stadig ikke med, desværre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kender du renteformlen

Kn = K0·(1+r)n ?

Her vokser kapitalen med brøkdelen r per rentetermin.

Nu skal man finde kaninkapitalen, hvor den vokser med 13% per år.


Svar #8
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Ja, den kender jeg godt, det er den jeg har brugt ved første opgave... 1700 * 1,1310 = 5770,76 kaniner på 10 år..

Men jeg forstår stadigvæk ikke, hvor mange procent de vokser :S
 

 


Svar #9
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Kan man ikke bare sige 5770,6 - 1700 = 4070,6 stignings antal

4070,6 / 1700 = 2,3945 = 2,3945 * 100 = 239,45 %??

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, det er korrekt. Og det er jo det samme resultat, som mathon fandt i #3.


Svar #11
23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jeg bare til de lidt mere simple løsninger! Men tak for tålmodigheden, og selvfølgelig hjælpen!


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.