Matematik

Eksponentialfunktioner

23. oktober 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg skal regne en opgave ud, men jeg kan ikke finde ud af det.

Opgaven lyder :

I begyndelsen af 1980 var Mexicos befolkning 67 millioner og væksten er 2, 6% pr. år. Befolkningstallet betegnes med f(x), hvor x er antal år efter 1980.

Angiv en regneforskrift for f.

Hvornår overstiger befolkningen 100 millioner.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder funktionsforskriften

f(x) = 67·1,026x ,

hvor f(x) er befolkningen angivet i millioner og x er årene efter 1980.

Løs nu f(x) = 100 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en eksponentiel model y = f(x) = b·ax , hvor y er befolkningstallet, og x er antal år efter 1980. Benyt oplysningerne i opgaven til at bestemme a og b, og benyt så modellen til at løse ligningen f(x) = 100 millioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af mathon

og
                    x·log(a) = log(f(x) / b)

                    x = log(f(x) / b) / log(a)

         


Svar #4
23. oktober 2011 af Glans (Slettet)

hvordan finder jeg a og b? jeg vil sige

a=x1-x2√f(x1)/f(x2) men jeg skal finde x 1 og x2, hvordan finder man det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Konstanten b er befolkningstallet for x = 0 , dvs 67 (når vi regner i millioner indbyggere), og a = 1,026 , den årlige fremskrivningsfaktor.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2011 af mathon

 

                 ...hvorfor der ikke er nogen grund til fremgangsmåden nævnt i #4


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.