Matematik

Algebra hjælp søges

23. oktober 2011 af trendn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har meget brug for hjælp, og en god forklaring på hvordan man regner disse opgaver ud.

her er nogle eksepmler:

5(0-2)(-6)

-3(-2-6)

(-7)(-3)9

 

Jeg søger ikke resultatet, men bare en forklaring(-er) på hvad man gør.

Tak på forhånd :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

5(0-2)(-6)                     regner først indholdet i parenteserne ud

-3(-2-6)                       ganger de to hørste tal tal*tal og fortegn*fortegn se nedenfor

(-7)(-3)9                      ganger med det tredie tal

+ * +  = +

+ * - = - * + = -

- *- = +

5(0-2)(-6) = 5* (-2)*(-6)=(-10)(-6)= +10 =10
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2011 af SuneChr

5·(0-2)·(-6)      Udregn første parentes og sig  5·(-2)·(-6)       brug reglen:  minus gange minus er plus.

-3·(-2-6)          Udregn parentesen og sig    -3·(- 8)  =  - (3·(- 8))  =  - (- 24)  brug reglen om at hæve en minusparentes.

(-7)·(-3)·9        brug reglen:  minus gange minus er plus.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Sidste linie i # 1 skal være:

 

5(0-2)(-6) = 5* (-2)*(-6)=(-10)(-6)= +60


Svar #4
24. oktober 2011 af trendn (Slettet)

mange tusind tak alle :)


Skriv et svar til: Algebra hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.