Matematik

Grundmængden af 8x-6=5√(13x+9)

24. oktober 2011 af Vinstrup (Slettet)

Hvordan finder man grundmængden af tal med kvadratrøder?

Opgaven lyder: Grundmængden af 8x-6=5√(13x+9)

samt grundmængden af √(2x-5)=√(5x+1)-3

Jeg er klar over hvordan man skal gøre når alt står under kvadratrøden, men her står der jo et 5-tal foran i første opgave...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Jeg har googlet lidt. Som jeg har kunnet læse mig frem til, så er grundmængden og definitionsmængden mere eller mindre det samme. Du skal altså finde den mængde som x kan antage. x skal naturligvis være større end 2.5 i 

√(2x-5) da x<2.5 vil give et negativit resultat, hvilket man ikke kan uddrage kvadratroden af indenfor de reelle tal.

Correct me if i'm wrong! ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Dvs. 13x + 9 skal være > eller = 0

Løs den ulighed


Svar #4
24. oktober 2011 af Vinstrup (Slettet)

I følge facitlisten er grundmængden: G:  x ≥ 2,5 (det er opgave 56. C i Teknisk matematik 4. udgave)...

Så jeg kan ikke fårstå jeres resultat. Uligheden som jeg skulle beregne bliver  -0.692 mindre eller ligmed x


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

13x + 9 ≥ 0

13x ≥ -9

x ≥ -9/13

x ≥ -0,692

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Den næste opgave er magen til - MEN her er der TO uligheder, der BEGGE skal være opfyldt

 

2x-5 ≥ 0  OG   5x+1 ≥ 0


Svar #7
24. oktober 2011 af Vinstrup (Slettet)

Ja, der problemet er! i følge bogen står der: G:  x ≥ 2,5 (opg. 56. C)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Når du har løst de TO uligheder kan de slås sammen til een ;-)

Tegn dem fx. på en vandret akse og se -


Svar #9
24. oktober 2011 af Vinstrup (Slettet)

Yep, nu får jeg også opgaven til at give det rigtige :)

 

Havde set mig sort på opgaven... mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Grundmængden af 8x-6=5√(13x+9)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.