Matematik

Trigonometri - vinklerne

24. oktober 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

En trekant har sidelængderne 4, 7 og 9.

a) Beregn de tre vinkler.


Jeg er nået frem til, at jeg skal bruge formlen:

                         vinkelmål i DEGREE

                         Define f(x,y,z) = cos-1((x2+y2-z2)/(2*x*y))

                    
                          f(4,7,9)
                          f(9,4,7)
                          f(7,9,4)

 

Men så er jeg i tvivl om, om jeg så skal indsætte 4, 7 og 9 først, derefter  9,4 og 7, og til slut 7, 9 og 4 i formlen? (så jeg altså får tre udregninger)??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af PeterValberg

det lader til at dit lille program finder den vinkel, der ligger overfor siden z

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. oktober 2011 af Solvejens (Slettet)

#1
 

det lader til at dit lille program finder den vinkel, der ligger overfor siden z

 

 

Det forstår jeg ikke helt???


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af AnneJensen91 (Slettet)

Hvis du kalder siderne a, b og c og lader a = 4, b = 7 og c = 9, så kan du beregne de tilhørende vinkler A, B og C ved hjælp af cosinusrelationen (gætter på, det er det du har forsøgt med f(x,y,z)?).

Wikipedia har en udemærket illustration: http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation.

Og ja, du får tre udregninger, for du leder jo efter tre vinkler...

/Anne


Svar #4
25. oktober 2011 af Solvejens (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. ;-)

Ellers tak! :-)


Skriv et svar til: Trigonometri - vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.