Matematik

Reducér (a+b)^2 -2a(a+b)

24. oktober 2011 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har fået en opgave, der lyder således:



Reducér (a+b)^2 -2a(a+b)

Har prøvet rigtig mange gange, at regne det ud, men det ser helt forkert ud.

Håber i kan hjælpe.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Brug første kvadratsætning på første led, og gang ind i parentesen ved det andet led. Så trækker du sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Eller, sæt (a+b) som fælles faktor uden for en parentes, hvorved man ender med en anden kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Dontblame (Slettet)

(a+b)^2 - 2a(a+b) = a^2 + b^2 + 2ab - 2a^2 - 2ab = b^2 - a^2

Brug kvadratsætningen der siger : 1. led i 2. + det andet led i 2. + det dobbelte produkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Eller lidt simplere (jvf. #2):

(a+b)2 -2a(a+b) = (a+b)(a+b -2a) = (a+b)(b-a) = b2 -a2


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2011 af Dontblame (Slettet)

#4

Selvfølgelig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2015 af annoli (Slettet)

Men hvor bliver 2a^2 af? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2015 af annoli (Slettet)

Jeg mener selgfølgelig -2a^2


Skriv et svar til: Reducér (a+b)^2 -2a(a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.