Matematik

Promille

25. oktober 2011 af selmalyn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i tvivl om hvordan man udrenger disse to opgaver:

-Hvor mange promille er 14g. af 160g.?

-Hvor mange promille er 7g. af 3,6kg.?

Og udrenger man denne opgave sådan?

-Hvor mange promille er 14g. af 160g.?

1000:160= 6,25       6,25 X14 =87,5%o

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Promille betyder 1000-dele

14g. af 160g   14/160 som skal laves om til 1000-dele

forkortes med 160 og forlænges med 1000

14/160 =  [14/160*1000] / [160/160*1000] =

[14/160*1000] / 1000 =

14/160*1000 promille  som du så lige skal regne ud på din lommeregner

 


Svar #2
25. oktober 2011 af selmalyn (Slettet)

Tak, men så stykket:

Hvor mange promille er 6ml af 8l?

Udrenger man sådan: 0,06/8*1000?


Svar #3
25. oktober 2011 af selmalyn (Slettet)

Undskyld: 0,006/8*1000


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af mette48 (Slettet)


Skriv et svar til: Promille

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.