Matematik

HJÆLP !

25. oktober 2011 af kat789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen nu har jeg siddet med en opgave længe, og jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den ud. 

jeg skal afl.opgaven på fredag. Håber i kan hjælpe. 

Tak på forhånd. 

 

f(x)= x^3+6x^2+9x-2 , x # R 

angiv en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A( 2,0)

undersøg f med hensyn til nulpunkter , fortegn og monotoniforhold 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

1: Find f '(x).

Benyt tangentligningen til at finde en ligning for tangenten i punkt A.

2: Løs ligningen f(x) = 0.

3: Lav fortegnsvariation for f(x).

4: Undersøg monotoniforholdene vha. fortegnsvariation for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Løs ligningen f(x) = 0

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Find fortegn for f'(x)


Skriv et svar til: HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.