Matematik

Værdimængde ?

25. oktober 2011 af demilich1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

F(x) = √x / x+4       x >_ _ 0

 

meningen er at jeg skal finde værdimængden men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af SuneChr

Værdimængden er alle de F(x) værdier, for hvilke F er defineret.

Hvad kan F blive, når x gennemløber    x ∈ [ 0 ; ∝ [ ?

Differentiér F og find da monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du mener nok funktionen

f(x) = (√x) / (x+4) , x ≥ 0

Undersøg funktionens monotoniforhold på definitionsmængden. Det er vel klart, at f(x) ≥ 0 for alle x ≥ 0 , og at f(0) = 0 . Det er også klart, at f(x) → 0 for x → ∞ , så der er lagt op til, at funktionen har et maksimum et sted.


Skriv et svar til: Værdimængde ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.