Matematik

differentialligning Hjælp haster!!

25. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

løs differentialligningen 4y^'+2y-3=0

Er der nogen, der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Undlad at bruge eksponetieringssymbol ^ i forbindelse med differentialkvotienter.

Ligningen

4y' + 2y -3 = 0

omskrives uden videre til

(2y - 3)' = -(1/2)·(2y - 3) ,

der let kan løses ved separation af de variable.


Svar #2
25. oktober 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg er ikke helt med...hvad med 4y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er der med 4y ? Man har

4y' = -(2y - 3) , og dermed

2·2y' = -(2y - 3) , eller

2·(2y - 3)' = -(2y - 3), eller

(2y - 3)' = -(1/2)·(2y - 3)

Med u = 2y - 3, har ligningen formen

u' = -(1/2)·u ,

hvis løsning skulle være kendt.


Skriv et svar til: differentialligning Hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.