Matematik

gradtal

25. oktober 2011 af gyldenborg (Slettet)

Hvis jeg skal finde et gradtal for vinklen mellem l og m , hvordan gøre jeg . 

opgaven lød sådan  - f(x)=x^3 -6x^2+8x. 

jeg har udregnet første punkt . 

A) vis, at m går gennem punktet o. 

men jeg kan ikke finde ud af regne gradtallet ud. ??

 

nogen der kan hjælpe ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Du skal MÅLE grad tallet, med en vinkelmåler! :D

a) Du skal bare forlænge stregen, så den går gennem 0.00 .. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har l og m med funktionen at gøre? Er det to tangenter til funktionen?

Vinklen mellem to linier kan findes som vinklen mellem to retningsvektorer for linierne, eller som vinklen mellem to normalvektorer for linierne.

Hvis linierne har hældningskoefficienterne a1 og a2, er r1 = (1 ; a1) en retningsvektor for den første linie, mens r2 = (1 ; a2) er en retningsvektor for den anden linie. Vinklen mellem de linier findes da som vinklen v mellem de to retningsvektorer:

cos(v) = (r1r2) / (|r1||r2|) = (1 + a1a2) / ( √(1+a12) · √(1+a22) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af SuneChr

Opgaven er fuldstændig volapük. En ommer, og formulér den så fuldstændig, som den står i opgaveteksten.


Svar #4
25. oktober 2011 af gyldenborg (Slettet)

En funktion f er bestemt ved - F(x)=x^3-6x^2+8x

grafen for f har i punktet O(0,0) en tangent l og i punktet P(3,-3) en tangent m. 

 

A) vis, at m går gennem nul. 

B) beregn et gradtal for vinklen mellem l og m .

 

undskyld. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2011 af mathon

      f '(x) = 3x2 -12x + 8

      f '(0) = 8  som er L's hældningskoefficient

      f '(3) = 3·32 - 12·3 + 8 = 27 - 36 + 8 = -1 som er m's hældningskoefficient

  gradtal for spids Vinkel mellem L og m

                                                                   tan(Vspids) = |8 - (-1)| / |1 + 8·(-1)|
 

     


Skriv et svar til: gradtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.