Matematik

hjælp

25. oktober 2011 af anjahør (Slettet)

jeg ville bare vide om jeg har plusset den her brøk rigtigt ? : D

 

1/5 + 2/10 = 5/10


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Bemærk i øvrigt, at "at plusse" er babysprog for at lægge sammen eller at addere.


Svar #2
25. oktober 2011 af anjahør (Slettet)

hmm, kan du forklare hvordan man gør, ellers har jeg et sidste bud på 4/10


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forlænger brøkerne til deres fællesnævner, hvorefter de forlængede tællere kan adderes.

Ja, 4/10 er et bedre bud; men gætter du bare?


Svar #4
25. oktober 2011 af anjahør (Slettet)

nej, jeg var i tvivl om jeg skulle gange med begge tællere :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2011 af DitSvar (Slettet)

Først skal du finde fælles nævner.

Det gør du ved at finde et tal de begge går op i.

Fx. 

5 går op i 10 to gang!

 

Så skal du bare gange 2 med 1 også for du 2.

Også er det

2/10 + 2/10 = 4/10  

2/5 har ændret sig til = 10 (2/10)!

(Altså) Når de har fælles nævner skal du bar lige dem sammen.

Hvis du ville forkete den ville du bruge det samme tal som du har fået ved at finde nævneren. (2)

2 op i 4 gør den 2 gange og 2 op i 10 gør den 5 gange så er det = 2/5

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2011 af DitSvar (Slettet)

Svaret ville se sådan ud.

2/5 + 2/10 ⇒ 2/10 + 2/10 = 4/10 ⇒ 2/5


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.