Matematik

Sinus og cosinus

25. oktober 2011 af eifo (Slettet)

Hejsa :-)

Jeg har fået en opgave som jeg ikke kan finde ud af, og tænkte om der var nogen kloge-hoveder der kan hjælpe mig. Og evnt. forklare hvordan jeg laver opgaven.
Opgaven lyder som følgene:

I en retvinklet trekant ABC er B= 90 grader,  A= 42,3 grader og a= 6,3 cm. Beregn C, b, c.

 

Knus.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel C følger af vinkelsummen i en trekant, da de to vinkler er kendt.

Benyt formlerne for sinus og tangens til vinklerne i en retvinklet trekant til at beregne b og c. I denne trekant er b hypotenusen, så

sin(A) = a/b , hvoraf b kan beregnes, og

tan(A) = a/c , hvoraf c kan beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af peter lind

Find C af at summen af vinklerne i en retvinklet trekant er 180º. Brug at sinus af modstående katete delt med hypotenusen. Tangens af vinkel i retvinklet trekant er modstående katete/hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af mathon

 

                       C = 90º - 42,3º

                       tan(42,3º)= a/c

                       b2 = a2 + c2


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.