Matematik

Lineær vækst

25. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan sætte et par ord, gældende regler på lineær vækst?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Druesukker (Slettet)

http://www.google.dk


Svar #2
25. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mon ikke jeg har læst forskellige steder før jeg spørger her!

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af SuneChr

Lineær vækst beskrives fuldstændigt

     a·x + b·y  =  c

Hældningskoefficienten, stigningstallet, retningstallet, er det samme, - a / b , for alle x

For alle a ≠ 0  vil punktet  (c / a ; 0) tilfredsstille ligningen.

For alle b ≠ 0  vil punktet  (0 ; c / b) tilfredsstille ligningen.

For  c = 0  vil x og y være proportionale for alle x.


Svar #4
25. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvor har du det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2011 af SuneChr

Jamen er du da ikke enig, hvis du prøver at regne efter?

Brug nu noget tid på at se, hvad det er, der står.


Svar #6
25. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad mener du med at det vil tilfredsstille ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2011 af SuneChr

Et punkt, eller talsæt, tilfredsstiller en ligning, når x og y i talsættet indsættes i ligningen, så den stemmer.

(c / a ; 0)                 x = c / a    og   y = 0    skulle gerne få ligningen til at stemme.

(0 ; c / b)                 tilsvarende her.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2011 af Druesukker (Slettet)

Ok sorry. Det var flabet...

Der gælder at enhver lineær funktion er bijektiv (dvs. både injektiv og surjektiv).

Injektiv betyder at f(a) = f(b) medfører at a = b.

Surjektiv betyder at alle y-værdierne på y-aksen rammes af funktionen. (Surjektiv er dog ikke helt så simpelt).

Hvis du har en lineær funktion: f(x) = ax + b

Gælder der at  a  er hældningskoefficient og  b  er der hvor funktionen skærer y-aksen.

Jeg har fået meget glæde af denne hjemmeside:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=5213f582-1c94-4728-95e2-28ac333f8a24&tabid=67

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er da ikke korrekt, at enhver lineær funktion er bijektiv. For eksempel er funktionen f(x) = k ikke injektiv. En forudsætning for injektivitet er, at hældningskoefficienten a er forskellig fra 0. Men hvis den lineære funktion er injektiv, er den så også automatisk surjektiv.


Svar #10
26. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Men er det til lineær vækst det i har skrevet eller bare lineære sammenhænge?


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.