Matematik

Regneforskrift

25. oktober 2011 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

 

Jeg har fået en opgave som hed: Opskriv regneforskrifter for den linære funktion, hvis graf går igennem.

1. (2,3) og (-1,9)

2. (-3,2) og (-4,1)

3. (-5,1) og (7,1)

4. (-2,3) og (5,-5)

 

Jeg har formlerne og jeg har facit på dem. Men jeg er meget usikker på facittet, så jeg tænkte om der var nogle der ville skrive facit på dem.. Jeg er nemlig meget meget usikker på facittet som sagt.

 

mvh. Den fortvivlede


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af PeterValberg

se denne video http://youtu.be/Zb8e3ZeRy1k

den er meget lærerig og du får hjælp til din problemstilling (ca 3 min inde i videoen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af PeterValberg

eller denne video: http://youtu.be/l-mganos0Vw

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis du allerede har de færdige formler, skal du blot sætte ind i dem. Skriv dine resultater i de tilfælde, hvor du er i tvivl.


Svar #4
25. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Er usikker på:  (-3,2) og (-4,1) Den har jeg fået til at give: y=0,42x+3,26... Men det virker forkert.. Vil du ikk se om du kan skrive facit ned, samt hvordan du har gjort. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hældningskoefficienten er a = (2-1) / (-3 -(-4)) = 1/1 = 1 , og så finder man af y = x + b, at 2 = -3 + b, dvs b = 5 , så ligningen er

y = x + 5


Svar #6
25. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Mange Mange tak.. :-)

 


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.