Matematik

cirklensligning

25. oktober 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg står i en irriterende situation og har brug for hjælp..

 

Jeg har to punkter på en cirkel og svarende til enderne af en cirkelafsnit. kan i hjælpe mig med at finde radius? jeg ved heller ikke hvad centrumskoordinater er. hvrdan gør jeg?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

 

                  ...du skal kende tre cirkelpunkter for at kunne identificere cirklen éntydigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2011 af PeterValberg

stik mig lige koordinaterne på de to punkter :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af mathon

 

     ...kender du pil-højden?


Svar #4
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

okey koordinaterne er her. (2,1:4,24) (2,1:0) og i kan da også få en tredje punkt hvis i vil (0;2,12)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2011 af mathon

 

 hvis pilhøjden er p og korden er k

 har du
                        (r-p)2 + (k/2)2 = r2

                        -2pr + p2 + (k/2)2 = 0

                         2pr = p2 + (k/2)2

                         r = (p/2)  +  k2/(8p)


Svar #6
25. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

jeg kender både pilhøjden og korden. hvor har du den formel fra? mathon


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi antager en cirkelligning af formen (x - a)2 + (y - b)2 = r2

Da de to første punkter har samme x-koordinat, finder man

(y1-b)2 - (y2-b)2 = 0 ,

og dermed

(y1 + y2 -2b)(y1 - y2) = 0 ,

og da y1 ≠ y2, følger det, at

b = (y1 + y2)/2 = 2,12

Da et andet punkt er (0 ; 2,12) , følger det nu, at

(-a)2 = r2

Vi har nu af punktet (2,1 ; 0) at

(2,1 - a)2 + (-2,12)2 = r2 , eller

2,12 + a2 -4,2a + 2,122 = r2 ,

eller

4,2a = 2,12 + 2,122 , og dermed

a = (2,12 + 2,122)/4,2 = 8,9044/4,2 = 2,120095

Endelig fås så

r = |a| = 8,9044/4,2 = 2,120095

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. oktober 2011 af mathon

 

                              (x-2,1201)2 + (y-2,12)2 = 2,12012

"hvor har du den formel fra? mathon"
                                                                           Phytagoras

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

(Måske Fytagoras?)


Svar #10
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

andersen jeg har fulgt mathons vejledning og fik 2,12 som resultat. Er det ikke fint nok?


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du med det mener cirklens radius, er det ikke helt korrekt, som du kan se i både #7 og #8 .


Svar #12
26. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

okey jeg tager udgangspunkt i dit så. Tak til jer alle især dig andersen, du er studieportalens helt.


Skriv et svar til: cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.