Fysik

Magnetisme

26. oktober 2011 af tobl2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder her med en  opgave jeg ikke kan få til at passe.

 

Jeg skal finde strømstyren i en spole med 5000 vindinger pr meter. Den har en diameter på 70cm og er 1 meter lang. Den har en fluxtæthed på 1 T.

 

mit eget bud er 1T =(1,257*10^-6)*(5000*I)/(2*0,35)

men kan få I til at passe

 

På forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

I det simpeste tilfælde sammenhængen er

B = μ0*I*N/L

hvor L er længden og N er antallet af vindinger. Fluxen afhænger altså IKKE af radius, men kun af længden og antallet af vindinger, dvs vindingstætheden n = N/L som du kender. 


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.