Fysik

Energiberegning

26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med flg. opgaver:

En liter dybfrossen øksekødsuppe har temperaturen -20 grader celcius. Hvor meget energi skal der tilføres for at

1) Opvarme suppen fra -20 grader celsius til smeltepunktet?

2) Smelte suppen?

3) Opvarme den smeltede suppe til 90 grader celsius?

Tilberedningen af suppen foregår i en 1500 W mikrobølgeovn, som har en nyttevirkning på 85 %.

d) Hvor lang tid varer tilberedningen?

 

I 1) skal jeg vel bruge formlen Q = m * c * Δt, ikke sandt ? Hvordan finder jeg massen ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2011 af mathon

det meste af suppen består af vand, hvorfor densiteten kan regnes til 1 kg/L


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2011 af peter lind

brug at tilført energi = masse*varmefylde^temperaturforskel

og engeri til at smelte = masse *specifik smeltevarme

I den sidste: find hvor meget energi der behøves ialt


Svar #3
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

#1


det meste af suppen består af vand, hvorfor densiteten kan regnes til 1 kg/L

 

Men det er jo frossen suppe?


Svar #4
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

1 liter is vejer da væsentligt mere end 1 liter vand?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2011 af mathon

i frossen tilstand regnes med densiteten for is
                                                                                         0,91 kg/L
                          


Svar #6
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Okay :)

Dvs.

1)

Q = 0.9 kg * 2,1 kJ/kg*C * 20 C ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2011 af mathon

 

    Q = (0.91 kg) · (2,1 kJ kg-1 C-1) · (20 C) = (0,91·2,1·20) · (kJ · kg1-1 · C-1+1)  =  38,22 kJ ·1 ·1 = 38,22 kJ


Svar #8
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

I c) udregner jeg så bare hvor meget energi der skal tilføres fra 0-90 grader og adderer med svaret, jeg fik i spørgsmål a, ikke?


Svar #9
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Undskyld, jeg har fundet ud af det. Men jeg forstår ikke, hvordan jeg løser den sidste opgave. Hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. oktober 2011 af mathon

       

                     energitilførsel             energimodtagelse

                        (0,85·P)·t          =            E

                                           t = E / (0,85·P)                                            E = Esmelt + Eopvarm

           


Skriv et svar til: Energiberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.