Matematik

isoler w

26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har en opgave som er væsentlig sværre end jeg troede.

Den hedder således:
R*T=√(x/(w2))

Det er noget med at man skal sætte kvadratroden i anden, for at fjerne kvadratrodstegnet ikke?
Umiddelbart kan jeg ikke lige se hvordan, så håber nogle kan hjælpe mig lidt på vej.

 

tak på forhånd.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

<=> (R*T)2 = x / (w2)


Svar #2
26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

hvordan kommer du frem til dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Som du selv nævner, sætter jeg begge sider i 2.


Svar #4
26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

ja. men jeg ville gøre således:

R*T=√(x/(w2))

R*T=(x/(w2))2


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Det ville jo forudsætte, at √(x/(w2)) = (x/(w2))2

Når du gør noget, skal du altid gøre det på begge sider.


Svar #6
26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

Jeg kan godt se det nu.

Mit resultat er:

R*T2=x/(w2)2
R*T2=x/(w2)
R*T2*x=x/w2*x
R*T2*X=w2

√w2=√R*T2*x

w=√R*T2*x


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Første linje er forkert, væk med den. Der er fejl i tredje linje. Du kan ikke gange tælleren væk.


Svar #8
26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

hvad gør man så der?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Prøv at gange igennem med w2 først.


Svar #10
26. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

R*T2=x/(w2)
R*T2*w2=x/(w2)*w2

R*T2*w2=x ???
w2=x/R/T2

√w2=√x/R/T2

w=√x/R/T2


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#10:

Jep. For at komme helt i mål, bør du skrive w=√(x/(R*T2)), da A / B / C = A / (B*C)

Det kan du allerede gøre i mellem linje tre og fire, hvis du bare dividerer med R*T2 på begge sider.


Skriv et svar til: isoler w

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.