Matematik

Regressionslinje

26. oktober 2011 af ct1748 (Slettet)

Hej

 

Håber i kan hjæpe eller forklarer hvad man skal med denne opgave

Skal bestemme regressionslinjen svarende til følgende sammenhørende værdier af x og y

x 1,  3  ,    5  ,      7  ,      9 

y 8 ,  11,  16,  19 ,    22

^ tabel

 

bagefter skal jeg bestemme en regressionslinje der har en y værdi der svarer til x = 11

Skal jeg sætte punkterne ind i en graf? eller hvad skal man ved denne opgave?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Walras

Du skal taste dem ind i enten lommeregneren eller Excel og så få denne til at lave en regression af passende type (som nok står nævnt i opgaven).


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2011 af SuneChr

Hvis du bruger Excel, er der mulighed for at finde den bedste regressionslinje, som viser Rfor lineær, logaritmisk, eksponentiel, potentiel eller polynomial.  De fem sæt værdier indtastes og du be'r om tendenslinjen, aflæser R2 og kan så udvælge den, hvor R2 ligger tættest på 1. Når du har forskriften for bedste regressionslinje, indsættes x = 11 heri, og da fås den dertil svarende y værdi.


Svar #3
26. oktober 2011 af ct1748 (Slettet)

Kan det godt passe den kommer til at hedde

y = 1,8 x + 6,2

r^2 = 0,9908   ? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af SuneChr

Ja, den lineære, som i # 3 er meget fin. Indsæt da x = 11 og find y.

# 5  Nej.    y = 1,8·11 + 6,2


Svar #5
26. oktober 2011 af ct1748 (Slettet)

Så du vil have den til at hedde y= 11x + 6,2

forstår ikke helt hvad det er man skal med x=11 for at fnde y værdien der svarer til x = 11


Skriv et svar til: Regressionslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.