Matematik

Differentialligning

26. oktober 2011 af MeiLan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan kan man bestemme den løsning til differentialligningen der går gennem (a,b)=(1,2) når dy/dx=x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du ville nok skulle slå løsningen op i en formelsamling eller finde en funktion der gør ligningen sand. eller sagt med andre ord: hvad skal du differentiere for at få y . Et eller andet plus en konstant.

dy/dx = x  <=>  dy = x*dx  <=>  y = int(x,dx) = 1/2x^2+C

Så indsætter du dine startbetingelser.


Svar #2
26. oktober 2011 af MeiLan (Slettet)

#1


Hvor skal startsbetingelserne indsættes henne?


Svar #3
26. oktober 2011 af MeiLan (Slettet)

Tak for hjælpen - har fundet ud af resten :-)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.