Matematik

Bestem en ligning for en linje

26. oktober 2011 af RotVeile (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

VI har i min klasse en matematikaflevering for til i aften, og har haft lidt problemer med en opgave.
Har rådført mig hos nogle af mine klassekammerater, men de har stort set alle forskellige resultater.

Opgaven lyder:
"En linje l gennem punkterne (2,3) og (5,7).
a) Bestem en ligning for l."

Jeg har forsøgt mig således:
a = Δy/Δx = 7-3/5-2 = 4/3 = 1,33
b = 3 - 1,3 • 5 = -3,65
y = 1,33x -3,65


Er det ikke rigtigt gjort?

 

 

RotVeile


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Du laver fejl i beregningen af b, da du bruger 2. koordinaten fra første punkt, men 1. koordinaten for andet punkt. Du skal bruge samhørende værdier.


Svar #2
26. oktober 2011 af RotVeile (Slettet)

Fedt, nu ligner det mere de andres, dog er det stadig lidt anderledes.
Man tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Bestem en ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.