Matematik

Faktorisering af polynomium

26. oktober 2011 af Em02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at faktorisere et polynomium og finde nulpunkterne for det. Jeg er helt på bar bund om hvordan man gør, så jeg vil blive meget glad, hvis der er nogen, der kan hjælpe mig med faktoriseringen :-)

Polynomiet er: f(x) = x^3-4x^2-x+4

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af NejTilSvampe

gør det i den omvendte rækkefølge. Find nulpunkterne, så er faktoriseringen en smal sag da polynomiet kan skrives i formen:

y = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)

hvor r1, r2 og r3 er dine nulpunkter. Brug din grafregner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

a(x-r1)(x-r2)(x-r3) = ax^3+bx^2+cx+d

Hvor r1, r2, r3 er rødderne


Svar #3
26. oktober 2011 af Em02 (Slettet)

Så det vil sige, at når nulpunkterne så er -1, 1 og 4 skal det se sådan ud:

y = a(x+1)(x-1)(x-4) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Præcis :)

Bare sæt a ind for en god ordens skyld


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2011 af davidsh (Slettet)

(x ^2 - 1)  *  (x - 4) = 0 vil måske være tilstrækkeligt? Her kunne x eventuelt være -1, 1 eller 4

 

Edit: der var ikke nogen svar da jeg kom ind på siden


Svar #6
26. oktober 2011 af Em02 (Slettet)

Super, mange tak :-D


Skriv et svar til: Faktorisering af polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.