Matematik

Tekstligning

26. oktober 2011 af ckg123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Sider og bakser med nogle tekstligninger, men kan simpelthen ikke finde ad af hvilken metode jeg skal bruge. Derfor håber jeg der er nogen der kan give mig en metode.

 

Opgaven hedder:

 

En sum på 1700 kr. skal deles mellem 4 personer A,B,C og D, således at A får dobbelt så meget som B, og B får 100 kr mere end C. D for det samme som A.

 

Jeg ved resultatet giver:

A=600
B=300
C=200
D=600
Ved hjælp af gæt.

Men vores lære vil have en ligning på hvordan vi fandt ud af det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af SuneChr

C får   x

B får   x + 100

A får  2·(x + 100)

D får  2·(x + 100)

Læg nu de fire udtryk sammen og sæt denne sum lig med  1700.

Find x og fordel derefter kronerne imellem dem.

(En skolelærer)

 


Svar #2
26. oktober 2011 af ckg123 (Slettet)

Tusind tak. :D Det var jo simpelt når man sætter det op på den måde. :)

Så tror jeg også godt jeg kan klare resten af min eopgaver. :) 


Skriv et svar til: Tekstligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.