Matematik

Bestem punkter udtryk ved x

26. oktober 2011 af TVDM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 

Jeg sidder lidt fast ved denne opgave jeg har fået stillet.. (den er vedhæftet) håber at der er nogen der kan hjælpe :s

Kan det passe at man i a'eren skal bruge pythagoras således:

|AP| =  √(x2 + 402)

|PB| = √(332 + (46-x)2)

 

og i b'eren (første spørgsmål) kan det så passe at man skal gøre følgende:

Pris = 50mio*√(x2 + 402) + 60mio*√(332 + (46-x)2)

Spørgsmål to sidder jeg helt fast i, jeg ved ikke hvordan man bestemmer værdien af x, så APB er billigst mulig? Nogen der ved hvilken formel der skal bruges her eller lign.? 

Tak på forhånd! 

 

Vedhæftet fil: Opgave 14.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt korrekt. Man finder den billigste vejløsning ved at løse ligningen

(Pris(x))' = 0 ,

hvor det er den afledede med hensyn til x af funktionen Pris(x) , der indgår.


Svar #2
26. oktober 2011 af TVDM (Slettet)

#1 

Okay, tak! Så man skal ikke videre forkorte eller noget? 

Og i b'eren skal man så differentiere ligningen først, og derefter sætte den lig 0, hvorefter man finder x? 

og hvordan er det helt præcist jeg differentiere denne ligning? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man differentierer funktionen Pris(x) , og løser så ligningen (Pris(x))' = 0 .

Men benytter regler for differentiation af en sammensat funktion til at differentiere funktionen Pris(x) .


Svar #4
26. oktober 2011 af TVDM (Slettet)

Okay, jeg har prøvet lidt, men differentieringen bliver lidt voldsom. Kan det passe at x er lig 28? 


Skriv et svar til: Bestem punkter udtryk ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.