Matematik

Differentialligning

27. oktober 2011 af Sbs92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af hvordan jeg skal løse. den lyder:

En integralkurve til differentialligningen dy/dx - 2y = 2e^x
går gennem punktet P (1,-2e)
bestem en ligning for tangenten til integralkurven i P.

 

Er der nogen som kan hjælpe mig?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Walras

Find dy/dx(1,-2e)=?? og indsæt i tangentligningen, så er du færdig.


Svar #2
27. oktober 2011 af Sbs92 (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt. kan du uddybe det lidt eller forklare det på en anden måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af mathon

      

     tangentligning i P (1,-2e)

                                                     y = (dy/dx)·(x-1) - 2e

                                                     y = (2e1+2(-2e))·(x-1) - 2e

                                                     y = -2e·(x-1) - 2e

                                                     y = -2e·x

 

                                                    


Svar #4
27. oktober 2011 af Sbs92 (Slettet)

Okay, super :D tak(:


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.