Fysik

Kinematik - bremselængde

27. oktober 2011 af cjmo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

er der nogen, der kender formlen for at finde bremselængden?

Jeg har fået at vide, at en racerbil kører 3 km med 100 m/s, og at den kan standse på 30 sekunder. Hvad er så bremselængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den gennemsnitlige konstante acceleration, og benyt så bevægelsesligningerne for konstant acceleration til at beregne bremselængden.


Svar #2
27. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Hvad er bevægelsesligningerne for konstant acceleration??

Og er accelerationen så 3,33 m/s^2, hvis man bruger formlen a=v-vo/t ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Accelerationen er så a = -(10/3) m/s2 . Hastigheden er v(t) = v0 + at , og man beregner så tiden t0, hvor v(t0) = 0 , og indsætter i ligningen s(t) = (1/2)t2 + v0t .


Skriv et svar til: Kinematik - bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.