Matematik

Haster aflevering til imorgen! hjælp

27. oktober 2011 af Mester12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! 

om n eksponentielt voksende funktion f(x)=b*1,23^x oplyses, at grafen går gennem punktet P(-3,5). Beregn kordinatsættet til grafens skæringspunkt med andenaksen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)=b*1,23^x

indsæt (-3,5) i f(x) og beregn b

sæt derefter x=0 i det fundne udtryk og beregn y


Svar #2
27. oktober 2011 af Mester12 (Slettet)

jeg har gjort således: 

f(x)=b*1,23^x

5=b*1,23^-3

b=5/1,23^3

og hvad nu går i stå her :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

5=b*1,23^-3

b = 5 /1,23-3=5*1,233 =5*1,23*1,23*1,23 ≈ 9

f(x)=9*1,23x


Svar #4
27. oktober 2011 af Mester12 (Slettet)

OK tak for  hjælpen! :D

 


Skriv et svar til: Haster aflevering til imorgen! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.