Fysik

M15 Ejection Seat

27. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

M15 Ejection Seat
Ved en tur i ejection seat blev 2 piger udsat for en startacceleration på 47 m/s^2. Stolen og pigerne havde tilsammen massen 140 kg.
 

a)Beregn størrelsen af den samlede kraft på stolen med pigerne, umiddelbart efter at stolen blev sluppet.


Til dette bruger jeg Newton 2. lov.
F_res=m*a
F_res=140 kg*47 m/s^2 =6,6 kN

Ved starten påvirker hver af elastikkerne stolen med en kraft.
 

b) Bestem størrelsen af denne kraft.

 

¨Kan ikke finde ud af b..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Det kan vi heller ikke, hvis du ikke gør det klart, hvilke elastikker der er tale om, og hvordan de sidder på sædet.


Svar #2
27. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

her er siden.. der står intet om hvordan de sidder i sædet

Vedhæftet fil:Scan_Doc0001.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg tror Newtons 3. lov skal bruges


Svar #4
27. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

Det er det ikke for det er vi slet ikke blevet undervist i

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du finder løsningen i det vedhæftede dokument:

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Kraften i en af elastikkerne fås af ligningen

2*f*sin(71)=6,6kN


Skriv et svar til: M15 Ejection Seat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.