Matematik

Hvordan regner man denne ligning ud?

27. oktober 2011 af drunkenwarlord (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står og har brug for hjælp med et regnestykke med brøker, som lyder følgende

 

-13/4 x = 11/2

 

Det skal lige siges at det er en -13/4 af x, og ikke at der ikke står 4x :)

Her er link til bogen, hvis i nu ikke skulle forstå hvordan ligningen er opstilt, bare kig efter opgave 204 (6)

http://books.google.dk/books?id=cu2oj0RX2poC&pg=PA20&lpg=PA20&dq=mat+ab1+opgaver+204&source=bl&ots=cIU4xAvc8A&sig=Y7gN1Q4Zoq10upUdtjpdBLJ7vhI&hl=da&ei=KZupTp2qAsuq-gadh_nWDw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CD8Q6AEwBQ#v=onepage&q&f=false

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med -(4/13) på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af AskTheAfghan

(-13/4)x = 11/2

divider med (-13/4) på begge sider.              (a/b)/(c/d) = (a·d)/(b·c)


Svar #3
27. oktober 2011 af drunkenwarlord (Slettet)

@AskTheAfgan

 

mener du at jeg skal gøre sådan her: (a/b)/(c/d) = (a·d)/(b·c)

                                                                                   ⇓

                                                                    (-13)/4/11/2 = ((-13)·2)/(4·1)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af AskTheAfghan

#3

(-13/4)x = 11/2

divider med (-13/4) på begge sider

x = (11/2)/(-13/4)     ⇒   x =  (11·4)/(2·(-13))

eller også det samme som ifølge #1

(-13/4)x = 11/2   ⇔  x = (11/2)·(4/-13)  ⇒    x = (11·4)/(2·(-13))


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal enten dividere med (-13/4) eller gange med (-4/13) på hver side. Resultatet bliver det samme.


Svar #6
27. oktober 2011 af drunkenwarlord (Slettet)

Okay mange tak for alle svarene, i har været til megen hjælp :)


Skriv et svar til: Hvordan regner man denne ligning ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.