Matematik

Finde x-værdi: f(x)=ln(x)*e^x=0

27. oktober 2011 af ngoon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på: bestem nulpunkter for følgende funktion:

 

f(x)=ln(x)*e^x=0

 

Hvor x så skulle give 1.. Men jeg kan simpelthen ikke komme frem til, at det skal give 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af peter lind

brug nulreglen


Svar #2
27. oktober 2011 af ngoon (Slettet)

Hvordan skal jeg isolere x?

ln(x)*e^x=0.. og så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug nulreglen og benyt, at ex er positiv for alle x .


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af peter lind

x*ln(x)*ex = 0 <=> ln(x) = 0 ∨ ex=0


Svar #5
27. oktober 2011 af ngoon (Slettet)

Glemte måske lige en lille detalje: funktionen hedder f(x)=2(3-x)*lnx*e^x

Hvor x=3 v x=1

 

Desuden: Hvis jeg solver ln(x)*ex = 0 på min lommeregner, giver det 1! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, roden x = 3 kommer jo fra faktoren (3-x) , mens roden x=1 kommer fra faktoren ln(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2011 af Walras

For nu at komme med forklaringen, så kan det kun lade sig gøre, at ln(x)*ex=0, hvis ln(x)=0, idet ex≠0 for alle x. Da ln(x)=0 kun for x=1, er det eneste løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#7: En lille tilføjelse, ex > 0 for alle x, ikke blot ≠ 0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det fremgår også af svaret i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#9:

Det er jeg klar over.


Skriv et svar til: Finde x-værdi: f(x)=ln(x)*e^x=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.