Matematik

parabel hjælp

27. oktober 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg har en funktionsforskrift af en parabel som ser således ud;

y=-24,375x^2+3,9

Hvis man tegner denne funktionsforskrift i graph kan man se at det er en parabel som har toppunkt i 3,9 på yaksen.

Jeg vil gerne tegne denne funktionsforksrift ind i et program som kan give mig et billede af denne parabel som en omdrejningslegeme på x, aksen. Jeg prøver i et program som hedder gnuplot graph, men det viser noget helt forkert. Har du en idé om hvordan jeg kan tegne denne korrekt i et gratisk matematik program. Eller kan du fortælle mig hvorfor gnuplot graph ikke viser det som den korrekte omdrejningslegeme, når jeg taster funktionsforskriften ind?

Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har rødderne x = ±0,400 . Skal du dreje om x-aksen eller om y-aksen?


Svar #2
27. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

ikke den har rødder i +0,4 og -0,4. Om x-aksen


Svar #3
27. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

parablen skal lige en "ufo" nåår den drejes om x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, den har rødderne x = 0,4 og x = -0,4 . Det bliver så en bøf af form som en flyvende tallerken med spidser på midten.


Svar #5
27. oktober 2011 af 8745 (Slettet)

Ja..


Skriv et svar til: parabel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.