Matematik

Hvilken betydning har konstanterne

28. oktober 2011 af TMSIDNK (Slettet)

Jeg skal aflevere en aflvering her om meget kort tid, og jeg mangler kun denne opgave.

Opgaveformuleringen er:

For en bestemt person er sammenhængen mellem alkoholpromille og tid givet ved
y =1,6−0,2 x ,
hvor y er alkoholpromillen, og x er tiden målt i timer.


Beskriv betydningen af konstanterne 1,6 og 0,2.


Please hjælp mig(:


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af mathon

 

    hvad betyder   a og b
             i
                                        y = a·x + b

   og dermed
            i      
                                        y = -0,2x + 1,6                hvor y er alkoholpromillen og x er tiden     ?

                              


Svar #2
28. oktober 2011 af TMSIDNK (Slettet)

jeg ved godt, at det er hældning og skærring med y-aksen, men jeg tror ikke, at det er det, der fiskes efter her .. 


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. oktober 2011 af mathon

 

                       Δy/Δx = a             a =  y-ændringen pr x-enhed

specifikt
                       Δy/Δx = -0,2         -0,2 =  promille-ændringen pr time

dvs
                      promillen falder med 0,2 pr (forbrændings)time

 

                     y = b når x = 0
specifikt
                      promillen er 1.6, når tidsmålingen begyndes

dvs
                      begyndelsepromillen er
                                                                     1,6

........

              så det er afgjort "...det, der fiskes efter her ..."     en tolkning af det matematiske brugsredskab


Svar #4
28. oktober 2011 af TMSIDNK (Slettet)

tusind tak for hjælpen(:


Skriv et svar til: Hvilken betydning har konstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.