Projektopgaven (9. kl.)

Religion vs. Videnskab

28. oktober 2011 af EllenDuedahl (Slettet)

Hej alle.

Vi har overemnet: problematikker og vi har valgt underemnet religion vs. videnskab.

vi har i emnet tænkt os at redegøre for de to modsætninger og derefter lave interviews med præster, ateister osv.

Har i nogle gode forslag eller ideer til emnet m.h.s produkt eller bare fremlæggelsen generelt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af NejTilSvampe

Jeg synes det er en forfærdelig fejltagelse at kalde det to modsætninger. Hvad får jer til at tro at videnskab og religion ikke kan co-eksistere? Der er f.eks. diverse kreationist bevægelser heribland intelligent design. Islam hævder også at have alle svarene i koranen som videnskabsmændene har fundet ud af gennem årene. (personligt synes jeg ikke der er meget videnskab i de eksempler, MEN det er muligt at religion kan være enig med videnskaben)

Jeg synes ikke at religion vs. videnskab er en særlig god problemstilling, netop fordi de sagtens can co-eksistere. 

Men hvis i stadig kan ændre emne, kan i jo f.eks. snakke om et mere specifikt emne som f.eks. Dover sagen om intelligent design skulle være obligatorisk i undervisningen i texas. Det er faktisk et utroligt spændende emne pga. alt den medie-spin og propaganda der foregik. Men tilsidst vandt videnskaben (og menneskeheden heldigvis).

Som produkt er det vel bare et powerpoint :p 

p.s. jeg er ateist og er villig til at svare på spørgsmål i måske har, bare skriv en privat besked via. siden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Hej,

Jeg er forholdsvis enig i, hvad #2 skriver ovenover, men i stedet for at ændre emnet, så kunne i lave det om til en slags spændende analyse, hvor i går ud og undersøger: "religion & videnskab" og om de er modsætninger eller om det kan forenes, og hvor der måske er sammenfald og modsætninger - på den måde skaber i en god analyserende opgave, hvor i indsamler data, behandler det og derefter fremlægger jeres konklusioner.

I kan f.eks. have noget teori i jeres opgave, om hvordan videnskabens verdens og livssyn er, og hvordan religionens verdens og livssyn er.

Derefter kan i lave en liste af relevante af relevante spørgsmål som i kan stille til f.eks. en præst, en videnskabsmand og en ateist, og så kan i analysere deres svar.

For at gøre opgaven så objektiv som muligt, kan i måske gøre så det er en liste med spørgsmål, hvor der kun er bestemte svarmuligheder man kan vælge. På den måde vil i objektivt kunne se, hvad de enkelte svarer, og hvor stort sammenfaldet er, og hvor enige de er med hinanden.

mht produkt kunne en fed ide være at optage interviewene på video, og så klippe nogle uddrag fra  videoensammen, så der kommer en lille video på 2-3min med citater fra dem, hvor de svarer ens og i modsætning til hinanden mm.  En slags cool intro-video til jeres fremlæggelse..

 

 

 


Svar #3
29. oktober 2011 af EllenDuedahl (Slettet)

hmm.. stof til eftertanke!
Tak for de gode forslag, de er bestemt røget med ind i overvejelsen!

Frede P, hvis du ville svare på nogle spørgsmål ville det bare være super, eftersom alt hjælp er værdsat. Vi har højst sansyndligt ikke tænkt os at specialisere emnet til en enkelt sag, da vi har erfaret i sidste års projekt, at det bliver for faktaomhandlende og kedeligt at høre på. 

M.h.t. svar nummer to, det lyder som nogle super gode ideer!

Tak begge to! :-)


Skriv et svar til: Religion vs. Videnskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.