Matematik

Definitionsmændge?

28. oktober 2011 af Macman123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af.

Opgaven lyder:

Givert er følgende funktion: f(x)=1,5x+3

 

Opgave A:

Tegn den i et koordinatsystem, idet DM er  -5 < x <eller lig med 6

 

Håber I kan hjælpe mig!

 

mvh

Kristoffer


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. oktober 2011 af Isomorphician

Du skal tegne grafen mellem x = -5 og x = 6.

Gå til x = -5, udregn funktionsværdien for x = -5, afsæt punktet i koordinatsystemet.

Gør det samme for x = 6, og tegn den rette linje mellem de to punkter.


Svar #2
28. oktober 2011 af Macman123 (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar.

Det hjalp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Med mindre definitionsmængden hedder -5 ≤ x ≤ 6, bør du sætte en tom bolle på enden af grafen ved x = 5, og en udfyldt bolle ved x = 6. Hvis det er -5 ≤.... sætter du en udfyldt bolle ved x = 5.


Svar #4
29. oktober 2011 af Macman123 (Slettet)

Forstår ikke helt det du skriver?

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2011 af ingefred (Slettet)

Definitionsmængden betyder dér hvor x-erne tages fra. x skal være større end -5 (og mindre end eller lig 6). x må altså ikke VÆRE LIG -5. Man kan sige at linien ikke eksisterer for x=-5 Det angiver man på tegningen af linien ved at starte tegningen af liniestykket med en lille bolle eller ring for x=-5 i dit tilfælde i punktet (-5,(-4,5)) Dem største x-værdi du må bruge er x=6. Det angiver man på tegningen ved en prik eller en 'udfyldt' bolle. I dit tilfælde i punktet (6,12). Hvis man ikke afslutter liniestykker med boller/ringe betyder det faktisk at linien fortsætter derudad i begge ender og du får ikke fortalt at du selvfølgelig godt ved, at den er begrænset af de 2 punkter :oD

Svar #6
29. oktober 2011 af Macman123 (Slettet)

Okay super! Nu forstod jeg det :-)

Skriv et svar til: Definitionsmændge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.