Matematik

sinus og cosinus

28. oktober 2011 af uytuty (Slettet)

hej

 

hva betyder at radius=1 altså er det cm eller grader eller hvad er det præcist


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af mathon

 

      ...det betyder, at du arbjeder på enhedscirklen


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2011 af ohwell (Slettet)

det vil sige 1 cm ;)


Svar #3
28. oktober 2011 af uytuty (Slettet)

hmm ok


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2011 af SuneChr

Enhedscirklens radius 1, har ingen benævnelse. Den er 1.

Når et punkt ligger på cirkelperiferien, hedder punktet (cos v ; sin v), hvor vinklen v måles fra  (1 ; 0) langs cirkelbuen rundt mod uret til punktet. Herved vil både cos v og sin v altid ligge indenfor grænserne [ - 1 ; 1]  for alle v.

At man så vælger at lade enhedscirklens radius være f.eks. 10 cm er kun for at få en mere præcis aflæsning på cirklen; men enheden er stadig 1, uden benævnelse.

Hvis vi skulle have benævnelsen med, skulle vi sige, at cos 60 =  ½·10  cm og den går jo ikke !

cos 60o = ½   og intet mere.  


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2011 af ohwell (Slettet)

naturligvis, secc men jeg tænker at det helt sikkert ikke er grader... og jeg troede der kun var de to valgmuligheder,

men hvis der er flere muligheder kan det naturligvis være mange forskellige ting;)


Skriv et svar til: sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.