Matematik

Isolér

29. oktober 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey SP.

Søger en ledetråd til hvordan jeg skal isolere t i denne formel:

            (t-T)*r
v = L*  --------
               s


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang med s/(L·r) og læg T til på hver side.


Svar #2
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Så det bliver:             v*s
                            t = ------ + T              ?
                                   L*r

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Svar #4
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Men hvordan kan s og L*r skifte plads? Altså så s kommer op i tælleren og L*r kommer ned i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når en faktor flyttes over på den anden side i en ligning bliver den jo til en divisor.


Svar #6
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Den tror jeg ikke helt jeg er med på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis man har en ligning af formen

a·b = c

flytter man faktoren a over på den anden side som divisor til

b = c / a


Svar #8
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Arh tak :)


Skriv et svar til: Isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.