Matematik

Optimering.

29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt type af beholdere har form som vist på figuren(figuren viser en kasse med en pyramide ovenpå). For en beholder at denne type, hvor rumfanget skal være 100cm^3, gælder, at

1/3x3+hx2=100 og

S=(1+√5)x2+4xh

Hvor S er beholderens overflade(målt i cm2), og hvor h(målt i cm) og x(målt i cm) er angivet på figuren.

a) Bestem S udtrykt ved x, og bestem x, så beholderens overflade bliver mindst mulig.

 

Har prøvet at læse mig frem til hvad jeg skal gøre,

og skal åbenbart isolerer h i den første ligning.

Men forstår simpelthen ikke hvorfor?

P.s. det er begrænset hvad jeg ved om optimering..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal isolere H, så du kan sætte den ind i S = ... og så har du S udtrykt ved x. Optimering er ved differentialregning som regel.


Svar #2
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Arg okay... Hvad menes der egentligt når s skal være udtrykt i s?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Udtrykt i s ?

mener du x, for så skal du som sagt bare eliminere h ved at indsætte det h du har fundet i øverste ligning.

Altså S skal kun afhænge af x


Svar #4
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Hov hehe.

Jamen skal jeg så bare sætte ligningen ind på h's plads?


Svar #5
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

never mind.. har fundet ud opgaven nu... Tilmed også forstået den.


Skriv et svar til: Optimering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.