Matematik

optimering

29. oktober 2011 af sonu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der en venlig sjæl der kan uddybe hvordan man når fra en ligning/udtryk med kun en ubekendt til en funktion i optimering.

 

Det er lidt krinklet formuleret,  men håber det går :)

 

Fortsat god aften

 

Sonu


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har helt ret. Prøv at formulere din problemstilling.


Svar #2
29. oktober 2011 af sonu (Slettet)

Tak for dit hurtige svar.

Jeg er igang med at læse en tekst om optimering og forstår ikke noget af det :)

En metalæske med kvadratisk bund og uden låg må koste 48 kr. Siderne koster 3 kr. pr. cm2, mens bunden koster 4 kr. pr. cm2. Hvad er det størst mulige rumfang af æsken, man kan få for 48 kr.?

Udtryk for samlet pris: 12xh+4x2 (undlader detaljer om mellemregning)

"Vi løser ligningen 12xh+4x2  =48, der udtrykker, at den samlede pris er 48 kr., og finder derved ud af, hvordan højden h er afhænger af siden x.

Derefter udregner vi rumfanget V(x) af kassen"

Jeg forstår ikke hvordan man når frem til V(x) i citatet. 

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Af formlen 12xh+4x2 = 48 kan man isolere h som funktion af x. Dette indsætter man så i udtrykket for rumfanget:

V = x2·h

hvorved man får rumfanget udtrykt som funktion V(x) af x alene. Dernæst kan man finde maksimum for funktionen V(x) .


Svar #4
29. oktober 2011 af sonu (Slettet)

hvad mener du med udtrykt som funktion V(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det betyder, at V så er en funktion af x alene, idet man elimineret h.


Svar #6
29. oktober 2011 af sonu (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan man kan tolke ligningen som en funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen, der giver V som et udtryk i x, angiver jo så V som en funktion af x.


Svar #8
29. oktober 2011 af sonu (Slettet)

Tak for din tid og hjælp. Det var brugbart! :)


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.