Matematik

Hældningskoefficienten

29. oktober 2011 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg har lige brug for en bekræftelse på om det jeg laver er rigtig. 

Vi har fået en opgave der gik ud på således: 

På figuren er angivet graferne for en række lineære funktioner. 

Angiv hældningskoefficienten a for hver af dem.

Jeg har lavet den første som er (1,9) og (6,5) hvilket jeg fik til at give 4/(-5). Nu kan jeg ikke skrive det, men den står som en brøk, med 4 øver og -5 nederst. Men er det ikke rigtigt for jeg skal jo kun finde a. Jeg brugte denne formel: 

A = Y2-Y1/ X2-X1 = Facit. ( Som kommer til at stå som brøk)

 

Mvh. Den usikre :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er den korrekte formel, du bruger til at bestemme hældningskoefficienten. Her finder man

a = (5-9) / (6-1) = -4/5 = -0,8 .


Svar #2
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Men den giver ikke -4/5 som du skriver... Det er da 4/-5 eller hvad? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2011 af NejTilSvampe

#2 - der er ingen forskel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo samme brøk; men -4/5 er den sædvanlige angivelse for brøken

4/(-5) = (-4)/5 = -4/5


Svar #5
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Og så lige de sidste to spørgsmål: Men man kan godt skrive 4/-5? også kan man godt skrive det som facit eller er facit -0,8.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Som jeg skrev i #4, skriver man -4/5 , ikke 4/(-5) og slet ikke 4/-5, som det endelige resultat. Man kan også skrive a = -0,8 .


Svar #7
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Mange tak.. Men hvordan stiller du den så op... ? 

A = 5-9/6-1 =  -4/5   ELLER   A= 9-5/1-6 = -4/5


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Resultatet er jo det samme; men man bruger parenteser, som i #1.


Svar #9
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Super... Mange mange tak for hjælpen.. :D 


Svar #10
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Aller aller sidste spørgsmål.. Hvad vil du så sige denne her giver: (-2,3) og (6,5) og hvordan stiller du den op med parenteser.. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man benytter stadig formlen a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (5 - 3) / (6 - (-2))


Svar #12
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

hvad får du så facit til? Bare så vi er enige


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Vis så dit eget svar -- så skal jeg fortælle dig, om vi er enige.


Svar #14
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Altså jeg få den til 2/8 men er i tvivl.. Om jeg har lavet en smutter.. 


Svar #15
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Nej undskyld mener -3/8


Svar #16
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Hvad sir du til det? Altså -3/8


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. oktober 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke korrekt. Den rigtige er det, du har skrevet på #14. Forkort den så meget som muligt.


Svar #18
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Nej for den giver 2/8 ik? Jeg dumede mig bare helt vildt.. 


Svar #19
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Så du vil have den til at hedde 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, det er det korrekte svar.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.